Jump to content

Tenisz: Djokovic-Federer döntő lesz Dubjaban

2015. 02. 27. 17:31

Az idei szezon első Djokovic-Federer döntőjére készülhet minden teniszrajongó, ugyanis a világelső és a címvédő játssza egymás ellen a dubaji ATP 500-as férfi tenisztorna döntőjét.

A világelső Novak Djokovic egy évvel ezelőtt pont Federertől kapott ki az elődöntőben, ezúttal azonban a cseh Tomas Berdych volt az ellenfele a négy között. Simának indult a mérkőzés, a világelső ugyanis pillanatok alatt nyerte 6/0-ra az első szettet és brékelőnybe került a második játszmában is. Ám Berdych összekapta magát és nagy csatában, 7/5-tel kiegyenlített, majd a döntő szett elején is tartotta magát. A kulcsfontosságú bréket azonban a szerb tudta megszerezni a harmadik szettben, melyet 6/4-re megnyerve döntőbe jutott.

A világelső pályafutása négyszer nyert Dubajban.

Döntőbeli ellenfele azonban még nála is többször, összesen hatszor. A címvédő Roger Federer a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő, majd Andy Murrayt is búcsúztató 17 éves Borna Coricot győzte le jóval könnyebben, mint Djokovic Berdychet. A korábbi világelső 57 perc alatt győzött 6/2 6/1-re, és 5 ászra került a 9000. fogadhatatlan adogatásától.

Federer és Djokovic 37. alkalommal csapnak össze, Federer vezeti az egymás elleni mérleget 19-17-re. Tavaly ötször játszottak, köztük a dubaji elődöntőben és a wimbledoni fináléban. Legutóbbi meccsük a tavalyi világbajnoki döntő lett volna, ám arra a svájci nem állt ki sérülés miatt.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:bbc.com)