Jump to content

Tenisz: Djokovic és Federer is elődöntős

2015. 02. 26. 18:15

Andy Murray kiesése után nem történt több meglepetés a Dubajban zajló ATP 500-as férfi tenisztornán, hiszen a világelső Novak Djokovic és a címvédő Roger Federer is könnyedén jutott elődöntőbe.

A tavalyi győztes Federernek Richard Gasquet-val kellett szembenéznie a negyeddöntőben, ám azok után, hogy a francia teniszező három szoros játszmában verte az előző fordulóban a spanyol Roberto Bautista Agutot, kissé fáradtan, és sérülten lépett pályára a 17-szeres Grand Slam bajnok ellen. Federer mindössze 20 perc alatt nyerte 6/1-re az első játszmát, ezek után döntött úgy Gasquet, hogy nem folytatja, így a svájci jutott az elődöntőbe.

Federer a Murrayt búcsúztató Borna Coriccsal mérkőzik a fináléért. Érdekesség, hogy a korábbi világelső 8 ászra van attól, hogy elérje pályafutása során a 9000 ászt, és két győzelemre attól, hogy hetedszer is megnyerje a dubaji trófeát.

A világelső Novak Djokovicnak sem volt nehéz dolga a dubaji negyeddöntőben, ugyanis ellenfele a világranglista 104. helyen álló török Marsel Ilhan volt, aki mindössze 2 játékot tudott nyerni a szerb ellen. A friss Ausztrál Open bajnok teniszező a legjobb négy között a tavalyi döntős cseh Tomas Berdycchel mérkőzik pénteken a dubaji fináléért.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:tennis.com.au)