Jump to content

Golf: történelmi mélységben Tiger Woods

2015. 02. 24. 14:30

A legfrissebb világranglistán már csak a 70. helyen jegyzik Tiger Woodsot a világ egyik legeredményesebb, de kétség kívül leghíresebb és sokak szerint a valaha volt legjobb golfozóját. A lista élén továbbra is Rory McIlroy áll, ám a második helyen változás történt.

Bubba Watson pályafutása legjobb helyezéseként jelenleg a második helyen áll a férfi golfozók aktuális világranglistáján. Watson a Northern Trust Openen elért 14.helyének köszönheti mindezt, illetve a riválisoknak is, akik mostanság nem nagyon indultak el tornán, vagy csak nem szállították az eredményeket. Persze azért ne vegyük el az érdemet az amerikaiak kétszeres Masters-győztes játékosától, aki bombaformában játszik mostanság. Az amerikai közönségkedvenc sorozatban kilencedik alkalommal zárt egy tornán a legjobb 25 között, ez azért nem akármilyen bravúr. Watsont pályafutása során a harmadik helynél előrébb még soha sem jegyezték, tavaly a Memorial-torna megnyerése után érkezett meg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A tengerentúli profi sorozat a PGA Tour legutóbbi tornájának, a Northern Trust Opennek a győztese, James Hahn betört az elitbe és sikerének köszönhetően immáron a top 100 között jegyzik. Hahn a 297. helyről egészen a 86. pozícióig ugrott előre. Dustin Johnson is nagyot javított, a féléves kihagyás után pár hete visszatérő amerikai hat helyet javítva korábbi helyezéséhez képest jelenleg a 15. A legfrissebb világranglistán a legnagyobbat azonban nem ők, hanem az indiai Anirban Lahiri javította, őt jelenleg az igen előkelő 34. helyen jegyzik. Mindehhez nem kellett mást tennie, mint gyors egymásutánban két tornát megnyerni az European Touron, aminek köszönhetően ráadásul az idei Masters mezőnyében is ott lehet.

Messze nem ennyire rózsás a helyzete Tiger Woodsnak aki a 66. helyről egészen a 70-ig jutott. Mondani sem kell, hogy Tigert ennyire alacsonyan még soha sem jegyezték a világranglistán. Az élen továbbra is Rory McIlroy áll, Watsont pedig Henrik Stenson, Jason Day, Adam Scott, Sergio Garcia, Jim Furyk, Justin Rose, Jordan Spieth és Martin Kaymer követik.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:golf.com, upi.com)