Jump to content

Golf: Woods továbbra sem versenyzik

2015. 02. 20. 11:11

Tiger Woods hivatalosan is bejelentette, hogy kihagyja a Honda Classic tornát. A volt világelső múlt héten jelentette be, hogy időlegesen visszavonul a versenyzéstől és csak akkor lép pályára ismét, ha játékát a megfelelő szintre tudja hozni. Woods bejelentésével biztossá vált, hogy a World Golf Championship sorozat első viadalát a Cadillac Championshipet nélküle rendezik.

Tiger Woods a korábbi három esztendőben egyaránt elindult a floridai viadalon, 2012-ben második volt, jóllehet tavaly az utolsó körben feladta a versenyt hátsérülésre hivatkozva. Woods nagy reményekkel vágott neki a 2015-ös évnek, de az eredmények egyelőre nem igazolták az optimizmusát. A Waste Management Phoenix Openen nem jutott be a CUT-ba, a Farmers Insurance Openen pedig 11 szakaszt követően már az első napon a visszalépés mellett döntött, mert ismét megsérült a háta. Woods a viadalt követően elmondta, hogy mostani sérülése nem hozható össze a tavalyival, ugyanakkor pár nappal később bejelentette, hogy gyenge formája miatt inkább a gyakorlást választja, sem mint a versenyzést. Woods február 11-én közleményben tudatta, hogy amíg formája nem éri el azt a színvonalat, amellyel versenyképes lehet egy tornán, addig nem indul el egy versenyen sem.

Woods jelenleg 66. a világranglistán - 1996 óta nem jegyezték ennyire alacsonyan - és miután a Honda Classic az utolsó viadal a WGC Cadillac Championship viadalig, így ezen nem is tudna változtatni. Utóbbi tornán csak a világranglista első 60 helyezettje vehet részt, így Tiger amúgy sem kvalifikálta magát és erre már nem is lenne lehetősége. Woods legközelebb a március végén esedékes Arnold Palmer Invitational viadalon vehetne részt, de az továbbra is kérdéses, hogy vajon Bay Hillben láthatjuk-e.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)