Jump to content

Golf: Darren Clarke az új Ryder Kupa kapitány

2015. 02. 18. 17:01

Nem történt meglepetés, a várakozásoknak megfelelően Darren Clarke-ot választották az európai Ryder Kupa válogatott kapitányénak. Clarke a jövőre Minnesotában megrendezésre  kerülő, szám szerint 41. kiírás során vezetheti a háromszoros címvédő európai válogatottat.

A kapitányi tisztségért Darren Clarke és Miguel Angel Jimenez harcoltak, ám már hónapokkal ezelőtt azt pusmogták a színfalak mögött, hogy nagy harc nem várható ugyanis a testület Clarke kinevezése mellett fog dönteni. A döntés sokan azzal magyarázták, hogy az északír kiválóságnak nem lesznek nyelvi gondjai, valamint azzal, hogy az Egyesült Államokban nagyobb tiszteletnek örvend mind a közönség, mind a riválisok körében. Tény, Clarke rendelkezik Major-győztelemmel (2011 Open), Jimenez viszont nem igaz az európai kapitányválasztásnál ez soha sem volt kritérium, Paul McGinley sem nyert Majort mégis parádés csapatot állított össze tavaly.

Darren Clarke a Ryder Kupa történetének első északír kapitánya lett. Megválasztásában öten működtek közre, többek között Colin Montgomerie és José María Olazábal, akik mellett korábban, mint asszisztens is tevékenykedett.

A 14-szeres European Tour tornagyőztes játékos 1997-ben játszott először Ryder Kupán, a legendás Seve Ballesteros irányítása alatt. Első részvétele során Colin Montgomerie-vel párban győztes meccsen debütált (a Couples, Love párost verték), majd minimális különbséggel kapott ki Phil Mickelsontól. Darren Clarke összesen ötször emelhette magasba a Ryder Kupa trófeáját, 20 meccsén összesen 11.5 pontot szerzett.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:europeantour.com, telegraph.co.uk)