Jump to content

Serena Williams Melbourne királynője!

2015. 01. 31. 17:04

A világelső Serena Williams nyerte az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság női egyes versenyét, miután 6/3 7/6-ra legyőzte Maria Sharapovát. Az amerikai teniszezőnő 19. Grand Slam trófeáját nyerte meg, és hatodszor lett Ausztrália bajnoka.

Előzetesen is Serena Williams volt az esélyes a döntőben, hiszen Maria Sharapova több, mint 10 éve nem tudta legyőzni amerikai ellenfelét, hiába számít ő a világ második legjobb teniszezőjének. Sharapova amúgy is csak kétszer nyert Williams ellen, még 2004-ben. Az egyik alkalom a wimbledoni döntő, a másik pedig a Los Angeles-i világbajnoki finálé volt, mindkét esetben 17 évesen verte Sharapova az amerikait.

Akkor senki nem gondolta volna, hogy a következő 10 év 16 egymás elleni mérkőzésén ez nem fog sikerülni Sharapovának, pedig így van. Pedig az orosz azóta volt világelső is, nyert 4 Grand Slam trófeát, az ellenszert azonban azóta sem találja a jelenlegi világelső ellen.

Az első szettben nem adogatott jól az orosz, így az esőszünet és a Rod Laver Aréna tetőszerkezetének behúzása miatt közel 10 percig álló játék és a köhögőroham sem zavarta meg Serena Williamst, aki a második szettben is hamar előnybe kerülhetett volna. Ekkor azonban összekapta magát Sharapova, és fantasztikus küzdelemben harcolta ki a rövidítést - 4/5-nél még meccslabdát is hárított egy gyönyörű tenyeres nyerővel.

A rövidítésben kicsit megremegett a világelső, ám reális esélye így sem maradt az újabb mérkőzéslabdát is hárítani tudó Sharapovának a félelmetesen jól szerváló Williams ellen, aki végül harmadik meccslabdáját egy ásszal értékesítette.

Serena Williams 23. Grand Slam döntőjében 19. győzelmét aratta, ezzel végleg megelőzte a 18-18 trófeával rendelkező Martina Navratilova és Chris Evert legendákat, és 3 győzelemre került az Open Era legeredményesebb teniszezőnőjétől, Steffi Graftól.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:skysports.com)