Jump to content

Ausztrál Open: Kiesett Rafael Nadal

2015. 01. 27. 12:53

Némi meglepetésre három szettes vereséget szenvedett a korábbi világelső, tavalyi döntős Rafael Nadal az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon a cseh Tomas Berdychtől. Andy Murray megállította a fiatal ausztrál Nick Kyrgiost, míg a hölgyeknél Maria Sharapova és Ekaterina Makarova játszik a fináléért.

Rafael Nadal sérülései és betegségei miatti kihagyása után nem éppen csúcsformában érkezett az Ausztralian Openre, ám a negyeddöntőbe simán jutott be. Ráadásul azzal a Tomas Berdychhel találkozott, aki ellen 18-3 volt a mérlege, méghozzá úgy, hogy a legutóbbi 17 mérkőzését megnyerte a cseh teniszező ellen.

Berdych azonban ezúttal hihetetlenül bátor, agresszív és gyors tenisszel rukkolt elő a gyengébben játszó Nadal ellen, és háromszettes győzelmet aratott. Az első két játszmában lemosta a pályáról a spanyolt, akinek a harmadik szettben volt némi esélye, hiszen eljutott a rövidítésig, amit azonban szintén Berdych nyert, így 6/2 6/0 7/6-os győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

Ahol Andy Murray lesz az ellenfele, aki a mindössze 19 éves, élete második Grand Slam negyeddöntőjét játszó Nick Kyrgiosszal csapott össze. Az ausztrál teniszező két nappal korábban 0-2-es hátrányból és meccslabdáról győzte le a Federert búcsúztató Andreas Seppit, Murray ellen azonban csak ideig-óriáig volt fegyvere. A kiválóan és pontosan teniszező, remekül védekező Murray három játszmában győzte le Kyrgiost.

A hölgyek két keddi negyeddöntője váratlanul sima meccseket hozott. A US Openen is elődöntős orosz Ekaterina Makarova agresszív játékkal mosta le a pályáról önmaga árnyékaként játszó Simona Halepet, míg a 2008-as melbourne-i bajnok Maria Sharapova játszi könnyedséggel győzte le a tavalyi elődöntős kanadai Eugenie Bouchard-t.

Mivel Sharapova és Makarova egymás ellen játszanak az elődöntőben, biztosan lesz orosz teniszező a női fináléban.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sports.yahoo.com)