Jump to content

Ausztrál Open: Kialakult a negyeddöntő mezőnye

2015. 01. 26. 17:18

A felső ág nyolcaddöntőit rendezték az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság hétfői játéknapján, melynek végén kialakult a negyeddöntők párosítása a hölgyeknél és a férfiaknál is. Bejutott a legjobb nyolc közé a két világelső, Serena Williams és Novak Djokovic.

A hölgyeknél nagy csatára kényszerült a világelső Serena Williams, aki azzal a spanyol Garbine Muguruzával csapott össze, aki a tavalyi Roland Garroson meglepetésre megverte őt. Ezúttal is jól kezdett a fiatal spanyol, hiszen 6/2-re nyerte az első szettet, ám az amerikai teniszezőnő összekapta magát és megfordította a mérkőzést.

A 18-szoros Grand Slam bajnok a legjobb nyolc között a tavalyi döntős Dominika Cibulkovával csaphat össze, aki a kétszeres Ausztrál Open bajnok Victoria Azarenkát győzte le háromszettes nagy csatában.

Egészen biztosan lesz amerikai elődöntős a hölgyek versenyében, ugyanis a maradék két negyeddöntős helyen két amerikai teniszező osztozott. A mindössze 19 éves Madison Keys élete első negyeddöntőéjét játszhatja Grand Slam tornán, miután megverte honfitársát, a hozzá hasonlóan szintén meglepetésre menetelő Madison Brengle-t.

Keys ellenfele a veterán Venus Williams lesz, aki 5 év után tudta újra legyőzni a verseny 6. kiemeltjét, Agnieszka Radwanskát. A remekül és agresszíven teniszező korábbi világelső ellen ugyan Radwanska egyenlíteni tudott, sőt brékelőnybe került a döntő játszmában, mégis a 7-szeres Grand Slam bajnok tudott végül győzni. A júniusban 35. születésnapját ünneplő Venus Williams 4 és fél év után játszhat újra GS negyeddöntőt.

Érdekesség, hogy nyolc közötti ellenfele, Madison Keys 2 és fél éves volt, amikor Venus Williams már döntőt játszott a US Openen.

A férfiaknál háromszettes, szoros győzelmet aratott a világelső Novak Djokovic a luxemburgi Gilles Müller ellen, a negyeddöntőben pedig az élete első ausztrál negyeddöntőjét játszó Milos Ranoic lesz az ellenfele, aki öt játszmában múlta felül a spanyol Feliciano Lopezt.

A címvédő Stan Wawrinka négy szettes győzelemmel vágott vissza a tavalyi Roland Garros első fordulójában őt megverő Guillermo Garcia-Lopeznek, ellenfele pedig az a Nishikori Kei lesz, aki váratlanul simán múlta felül a spanyol David Ferrert.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:indiatvnews.com)