Jump to content

Síelés: Miklós Edit bronzérmes lesiklásban!

2015. 01. 24. 14:30

Miklós Edit sporttörténelmet írva a harmadik helyet szerezte meg a női alpesi sízők világkupa-sorozatában a St. Moritzban rendezett lesiklóversenyen. Ezzel a magyar sízés történetének legjobb eredményét érte el.

A versenyt a svájci Lara Gut nyerte, második az osztrák Anna Fenninger lett. A 64 tagú mezőnyből csupán hatan nem tudták teljesíteni a pályát. Miklós Edit fél másodperccel maradt el a később győztes Gut mögött, és ezzel a bronzérmes helyezéssel 60 világkupa pontot gyűjtött, mellyel a szakági pontversenyben 16., míg összetettben 37.

A csíkszeredai születésű sportoló még a szezon előtt a st. moritz-i pályát tartó a legkedvesebbnek számára, most pedig így nyilatkozott a Magyar Sí Szövetségnek: „Hihetetlen érzés harmadiknak lenni, összességében jól sikerült a csúszásom, és boldog vagyok! A Pálya felső részében sikerült jól teljesítenem, aztán az alsó felében veszítettem az időmből, de a kiváló kezdés elegendő volt a harmadik helyhez. Nem gondoltam, hogy összejön, de hittem magamban, és sikerült!”

A vk-sorozat vasárnap szuper-óriásműlesikló viadallal folytatódik St. Moritzban.

(PL)

(forrás: MTI kép: mno.hu)