Jump to content

Ausztrál Open: Sharapovára ráijesztettek

2015. 01. 21. 10:07

Két meccslabdát is hárított Maria Sharapova az Ausztrál Open második körében Alexandra Panova ellen, így végül nem az ő kiesése jelentette az Ausztrál Open eddigi legnagyobb szenzációját. A második helyen kiemelt orosz nagy nehézségek árán végül három szettben győzte le alacsonyabban rangsorolt ellenfelét.

Maria Sharapova honfitársa, a 25 éves Alexandra Panova ellen játszott az Ausztrál Open második körében. Az oroszok első számú teniszezője az első fordulóban Petra Marticot verte magabiztosan 6-4, 6-1 arányban és a Panova elleni mérkőzés első szettjében is irányított, ezt hűen tükrözi a 6-1-es eredményt. Ezt követően azonban Sharapova játéka lényegesen visszaesett, Panova pedig felzárkózott.

A 2012-es bogotai WTA-torna döntőse 6-4-re megnyerte a második szettet, majd a harmadikban már két meccslabdája is volt, ám Sharapova meg tudta fordítani a játszmát. Panova 5-4-nél szerválhatott a meccsért, de Sharapova egy tenyeres nyerővel 40-40-re alakította az állást majd két újabb nyerővel egyenlített. A torna 2008-as győztese innentől kezdve nagyon összekapta magát, két pontot veszített mindössze és végül 7-5-re megnyerte a játszmát így végül továbbjutott.

A mérkőzést végül 51 ki nem kényszerített hibával záró Sharapova 2003-s első melbourne-i részvétele óta egyszer sem bukott még el második körös meccset, igaz az első körben már kétszer (2003, 2010) is búcsúzott.
(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:nydailynews.com)