Jump to content

Ausztrál Open: Babos egyesben búcsúzott

2015. 01. 20. 09:30

Két játszmában kikapott, így búcsúzott a Ausztrál Opentől Babos Tímea. A legmagasabban jegyzett magyar teniszezőt a torna 25. kiemeltje, a cseh Barbora Zahlavova-Strycova győzte le 6:4, 6:4 arányban.

 

A két játékos korábban egyszer, tavaly a birminghami füves pályás torna nyolcaddöntőjében találkozott, akkor a cseh teniszező három játszmában győzött, így Babos a visszavágás reményében várhatta a mérkőzést. A világranglistán 92. helyen jegyzett magyar játékosra azonban az ellenfél már a meccs legelejétől fogva komoly nyomást gyakorolt majd 3:3-nál elvette az adogatását és az előnyt megtartva megnyerte a szettet. A játék képe a második játszmára sem változott sokat, a cseh teniszező hamar előnybe került és az irányítást ezúttal sem engedte ki a kezéből, végül 6:4, 6:4 arányban nyert és jutott a következő körbe.

"Nehezen jutok szóhoz" - kezdte értékelését honlapján Babos, aki tavaly szintén az első körben búcsúzott Melbourne-ben. "Nem volt könnyű sorsolás, tisztában voltam ezzel. Az elmúlt hetekben nagyon jól játszott Barbora, ma sem volt másképp. Jól szervált, ez volt a kulcs. Nagy szél volt a mai napon, ez az én szervámat nagyon elbizonytalanította. Összességében elég jó meccs volt, szerintem. Szomorú vagyok, nem játszottam rosszul. Egyszerűen nem sikerült ma…" - nyilatkozott az MTI-nek Babos aki azonban még párosban érdekelt az Ausztrál Openen, Kristina Mladenovic oldalán a Bojana Jovanovski, Katarzyna Piter szerb-lengyel páros ellen kezd.

Női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Barbora Zahlavova-Strycova (cseh, 25.) - Babos Tímea 6:4, 6:4

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sport.hir24.hu)