Jump to content

Ausztrál Open 2. nap: A világelsők is győzelemmel kezdtek

2015. 01. 20. 17:40

Kedden befejeződött az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság első fordulója, melynek során bemutatkozott a két világelső, Serena Williams és Novak Djokovic. Mindketten könnyedén nyerték első mérkőzésüket.

Novak Djokovic a szlovén Aljaz Bedene ellen mutatkozott be az Australian Openen. A szerb világelső az első szettben kicsit meglepődött a nagy ellenállással játszó - egyénként a két héttel ezelőtti chennai döntőig jutó - Bedene teniszén, ennek ellenére is sikerült könnyed, háromszettes győzelmet aratnia.

A női világelső éppen ellentétes meccset vívott: könyörtelen játékkal nyerte 6/0-ra az első szettet a 20 éves belga Alison van Uytvanck ellen, aki a második játszmában már komolyabb ellenfél volt, így szorosabb, 6/4-es szettel fejezte be a meccset a 18-szoros Grand Slam bajnok.

A kiemelt hölgyek vesszőfutása tovább folytatódott kedden is, ezúttal három magasan rangsorolt játékos búcsúzott: a 12. kiemelt Flavia Pennetta honfitársától, Camila Giorgitól kapott ki szettelőnyről, a 13. helyen rangsorolt Andrea Petkovic szintén jó pozícióból kapott ki az amerikai Madison Brengle-től, míg a korábbi világelső Jelena Jankovicot a magyar származású svájci, Bacsinszky Tímea búcsúztatta.

A férfiaknál kiesett a kiemeltek közül Fabio Fognini, Alexander Dolgopolov, Julien Benneteau és Pablo Cuevas. Az első forduló sok szoros is izgalmas mérkőzést hozott a fiúk között, ugyanis 15 ötszettes csata döntött a továbbjutásról, köztük Gael Monfils és Feliciano Lopez esetében is: előbbi kétszettes hátrányból fordított Lucas Pouille ellen, utóbbi pedig fogadóként hárított 3 mérkőzéslabdát Dennis Kudla ellen.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:nationalpost.com)