Jump to content

Ausztrál Open 1. nap: Nem történt meglepetés a férfiaknál

2015. 01. 19. 17:20

A nőkkel ellentétben a férfiak főtábláján egyelőre nem született bombameglepetés az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság első napja után, pedig jópár nagy sztár bemutatkozott. Rafael Nadal, Roger Federer és Andy Murray is könnyedén abszolválta az első mérkőzését.

A tavalyi döntős, korábbi világelső Rafael Nadal nem kapott könnyű ellenfelet az első fordulóban, hiszen a korábbi US Open elődöntős Mikhail Youzhny volt az ellenfele. Az elmúlt fél évet azonban különböző sérülései miatt szinte teljesen kihagyó Nadal remek formában tért vissza Melbourne-be és sima háromszettes győzelmet aratott az orosz felett.

Ugyanez volt a helyzet 17-szeres Grand Slam bajnok Roger Federerrel, aki viszont ott folytatta, ahol abbahagyta: magabiztos, helyenként kifejezetten látványos tenisszel győzte le a tajvani Yen-Hsun Lut.

A Melbourne-ben háromszor is döntőt játszó Andy Murray a selejtezőből életében először GS főtáblára jutó, mindössze 317. helyen álló Yuki Bhmabrival játszott az első körben, és bár háromszettes győzelmet aratott, a 22 éves indiai teniszező bátor játéka sokszor megtréfálta a skót teniszezőt, aki a 3. játszmát 1-4-es hátrányból fordította meg rövidítésben.

Szintén könnyed győzelemmel mutatkozott be a 10. kiemelt Grigor Dimtirov, aki mindössze 1 óra 9 perc alatt mosta le a pályáról a német Dustin Brownt, a 7. helyen rangsorolt Tomas Berdych viszont csak szoros játszmákban győzte le a kolumbiai Alejandro Fallát.

Az első napon egy igazán nagy meglepetés született: a 11. helyen kiemelt Ernests Gulbis nem bírt a mindössze 19 esztendős ausztrál szabadkártyással, Thanasi Kokkinakisszal, aki öt szettben búcsúztatta a tavalyi Garros elődöntős lett teniszezőt.
A kiemeltek közül Tommy Robredo sérülés miatt kényszerült búcsúzni, akadtak viszont izgalmas ötszettes mérkőzések, hiszen Marinko Matosevic, James Duckworth, Andreas Seppi, Rikardas Berankis, Lukas Rosol, Dudi Sela és Marcos Baghdatis is öt szettben jutott tovább.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:independent.co.uk)