Jump to content

Ausztrál Open 1. nap: Hullottak a kiemeltek a nőknél

2015. 01. 19. 16:50

Nagy meglepetésekkel kezdődött az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság a hölgyek főtábláján, ugyanis igazi csillaghullás volt Melbourne-ben: búcsúzott az 5. kiemelt Ana Ivanovic, Sabine Lisicki és Angelique Kerber is.

A nap legmagasabban rangsorolt kiesője a 2008-as melbourne-i döntős Ana Ivanovic volt, aki hiába nyerte 6/1-re az első szettet a cseh Lucie Hradecka ellen, a második és harmadik szettben teljesen elbizonytalanodott, és szétesett az adogatása. A meccset végül 10 kettőshibával befejező Ivanovic ellen Hradecka 6/3 6/2-vel fordított és ezzel 2003 óta először esett ki Top 5-ben kiemelt női játékos az ausztrál Grand Slam torna első fordulójában.

A neves búcsúzók között van a 9. kiemelt Angelique Kerber, aki a román Irina-Camelia Begutól szenvedett 6/4 0/6 6/1-es vereséget. Szintén nem élte túl az első kört a korábbi wimbledoni döntős Sabine Lisicki, akit Babos Tímea páros partnere, a francia Kristina Mladenovic győzött le három szettben, továbbá búcsúzott a tornától a 16. kiemelt Lucie Safarova, a 17. helyen rangsorolt Carla Suárez Navarro, a 23. kiemelt Anastasia Pavlyuchenkova, a korábbi kétszeres Grand Slam győztes Svetlana Kuznetsova, valamint a 32. helyen rangsorolt Belinda Bencic.

Nem okozott azonban gondot az Australian Open első mérkőzése a világelsőségre hajtó, 2008-as bajnok Maria Sharapovának, a tavalyi Roland Garros döntősének, Simona Halepnek, a kiemeltek közül pedig szintén győzelemmel mutatkozott be az egy éve elődöntőt játszó Genie Bouchard, a US Open lét elődöntőse, Ekaterina Makarova és Peng Shuai, továbbá Sara Errani, Karolina Pliskova és Zarina Diyas.

Ez azt jelenti, hogy a hölgyek között pályára lépő 16 kiemelt fele kikapott az első körben. Kedden mutatkozik be a világelső Serena Williams.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:news-com.au)