Jump to content

Tenisz: Troicki és Vesely tornagyőzelemmel hangolt az egymás elleni meccsre

2015. 01. 17. 16:00

Jó formában érkezik a hétfőn kezdődő Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságra a szerb Viktor Troicki és a cseh Jiri Vesely. Ugyanis mindkét teniszező tornagyőzelemmel hangolt az év első Grand Slam tornájára, ahol történetesen éppen egymás ellen kezdik meg a szereplést.

A két szombati tornagyőztes közül csak az egyik teniszezőnek van esélye sikeres Ausztrál Openre, ugyanis a Sydneyben és Aucklandben zajló férfi tenisztornák győztesei épp egymás ellen kezdik meg a szereplést Melbourne-ben.

Viktor Troicki 64 perc alatt aratott 6/2 6/3-as győzelmet a kazah Mikhail Kukushkin felett a Sydney-ben zajló ATP 250-es férfi tenisztorna döntőjében, ami az ATP Tour első olyan fináléja volt, ahol két selejtezős csapott össze. Trociki ugyanis összesen nyolc, Kukushkin pedig hét mérkőzést nyert a héten, mivel mindketten 3 selejtezős meccs megnyerése után jutottak fel a főtáblára.

Troicki pályafutása második tornagyőzelmét aratta, 5 évvel az első moszkvai trófea felemelése és egy doppingvétség miatt kiszabott 18 hónapos eltiltást követően, melyet 2013 júliusában kapott azért, mert a tavaszi Monte Carlo-i versenyen nem tudott vért adni az ellenőrzésen.

Az Aucklandben zajló férfi tenisztornán a cseh Jiri Vesely emelhette magasba a trófeát, miután 6/3 6/2-re győzte le a francia Adrian Mannarinót. Vesely pályafutása első tornagyőzelmét aratta. A 21 éves, jelenleg 63. helyen álló teniszezőt 2013-ban az ATP a "Holnap sztárja" díjjal ajándékozta meg, mint feltörekvő ifjú tehetséget.

Vesely és Troicki egymás ellen játszik az Australian Open első fordulójában.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:pulse.ng)