Jump to content

Ausztrál Open: sorsoltak, Babos cseh ellenfelet kapott

2015. 01. 16. 09:03

Magyar idő szerint péntek hajnalban elkészítették az Ausztrál Open főtáblájának sorsolását. A mezőny egyetlen magyar játékosa, Babos Tímea a 25. kiemelt cseh Barbora Záhlavová-Strycovával találkozik az első fordulóban.

Miután Fucsovics Márton a selejtező második fordulójában kiesett, így az egyesben és párosban is elinduló Babos Tímea maradt az egyetlen magyar a melbourne-i torna mezőnyében. Babos egyéniben nem kapott könnyű ellenfelet a főtáblán, ugyanis a 25. helyen rangsorolt cseh Barbora Záhlavová-Strycova lesz az ellenfele. A cseh játékos legjobb eredményét 2011-ben aratta Melbourne-ben, akkor a 3. fordulóig jutott. Záhlavová-Strychova ötször játszott WTA-tornán döntőt, ebből egyet tudott megnyerni. Ami még ennél is fontosabb, hogy a két játékos korábban már találkozott egymással, igaz füves pályán a birminghami tornán ahol a cseh három szettben legyőzte Babost. Azon a mérkőzésen a magyar teniszező az első szettet könnyedén elvesztette (6:2), ám a másodikat még könnyebben megnyerte (6:0), ám a döntő játszma végén a cseh örülhetett jobban (6:3).

Ami a mezőny többi játékosát illeti (a teljesség igénye nélkül):

A férfiaknál címvédő Stan Wawrinka török ellenfél (Marsel Ilhan) ellen kezdheti meg a címvédés felé vezető útját, míg honfitársa Roger Federer a tajvani Lu Hen-hszün ellen melegíthet be. A hosszú sérülés után visszatérő Rafael Nadalra a szebb napokat látott Mihail Juzsnij vár, míg az első kiemelt Novak Djokovicsnak és a 6-ként rangsorolt Andy Murray-nek lesz papíron a legkönnyebb dolga lévén ők egyaránt egy selejtezőből érkező ellenféllel kezdenek. Már az első fordulók hoznak érdekes mérkőzéseket, ilyen lehet a 9. kiemelt David Ferrer összecsapása a brazil Thomas Belluccival, vagy a Juan Martin Del Potro-Jerzy Janowicz, esetleg a Nisikori Kei-Nicolás Almagro összecsapás.

Ami a hölgyek versenyét illeti itt címvédésre nem kell számítani lévén Li Na 2014-ben sorozatos sérülései miatt visszavonult. Az első helyen kiemelt és a fogadóirodák által is a végső győzelemre a legnagyobb esélyesként emlegetett Serena Williams a belga Alison Van Uytvancakkal találkozik, papíron nem jelenthet gondot a továbbjutás. A tavalyi döntős Dominika Cibulkova mérkőzése már nem ennyire egyértelmű ugyanis ő a belga Flipkensszel játszik de a román Simona Halep sem biztos, hogy nagyon örül az olasz Karin Knappnak. A torna második kiemeltje Maria Sharapova, valamint a negyedik helyen rangsorolt Petra Kvitová selejtezős ellenfelet kap az első körben.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport.hir24.hu)