Jump to content

Ausztrál Open: Két korábbi világelső is nehéz ellenfelet kapott

2015. 01. 16. 18:36

Pénteken élkészítették az év első tenisz Grand Slam tornájának, az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság főtábláinak sorsolását. Babos Tímea nem kapott könnyű sorsolást, de így van ezzel A korábbi világelső Rafael Nadal és Caroline Wozniacki is.

A legmagasabban rangsorolt magyar versenyző, Babos Tímea a 25. kiemelt cseh Barbora Zahlavova-Strycova ellen kezdi meg a melbourne-i Grand Slam tornát. Babos ellenfele tavaly tornagyőzelemmel fejezte be az évet, a US Openen pedig kishíján legyőzte Genie Bouchard-t.

Nem kapott könnyű sorsolást a US Open döntős, korábbi világelső Caroline Wozniacki, aki a fiatal Taylor Townsend ellen kezd, majd a második fordulóban a Viktoria Azarenka-Sloane Stephens első körös slágermeccs győztesével találkozhat, a 8 között pedig a világelső Serena Williams várhat rá.

A férfiaknál Rafael Nadal sorsolása tűnik a legnehezebbnek, aki a korábbi US Open elődöntős Mikhail Youzhny ellen kezdi meg szereplését, majd az őt a 2012-es wimbledoni tornán kiejtő Lukas Rosollal csaphat össze.

A világelső Novak Djokovic selejtezőssel kezd, a címvédő Stan Wawrinka első ellenfele Marsel Ilhan lesz, míg Roger Federer a tajvani Yen-Hsun Lu-val játszik.
Az első forduló egyik legpikánsabb mérkőzése lehet a 2009-es US Open bajnok, sérülésből visszatérő Juan Martin del Potro és a lengyel Jerzy Janowicz összecsapása, arról nem is beszélve, hogy a győztesre akár Gael Monfils is várhat.

(szp)


(forrás:sportrajongo.hu/fotó:dailymail.co.uk)