Jump to content

Tenisz: Del Potro már negyeddöntős

2015. 01. 14. 21:36

Második idei mérkőzését is megnyerte a visszatérő Juan Martin del Potro, aki a Sydney-ben zajló férfi tenisztorna első kiemeltjét, Fabio Fogninit győzte le és jutott ezzel a negyeddöntőbe.

A 2009-es US Open bajnok tneiszező csaknem egyéves kihagyás után tért vissza csuklósérülését követően, és már második mérkőzését nyerte a Sydney-ben zajló férfi tenisztornán, ahol a Sergiy Stakhovsky elleni győzelmet követően egy top 20-as teniszezőt, az olasz Fabio Fogninit verte meg nagy csatában.
A jelenleg mindössze a világranglista 338. helyén álló argentin elveszítette az első szettet 6/4 arányban, ám két 6/2-es szettel fordítani tudott, elmondása szerint pedig remekül működött a meccs vége felé a tenyerese, a fonákja sokat fejlődött, a csuklója pedig nem fájt.

Del Potro a kazah Mikhail Kukushkin ellen lép pályára az elődöntőért vívott csatában, míg a 4. kiemelt Julien Benneteau azzal a Leonardo Mayerrel csap össze a 8 között, aki mérkőzéslabdáról verte döntő szett tie-breakben a lengyel Jerzy Janowiczot. Szintén ott van a legjobb nyolc között az ausztrál Bernard Tomic, aki Gilles Müllerrel mérkőzik, a 2. kiemelt David Goffint búcsúztató Simone Bolelli, valamint a doppingeltiltása után visszatérő Viktor Troicki.

A hölgyeknél két magasan rangsorolt játékos jutott elődöntőbe Sydney-ben, a felső ágon az ötödik kiemelt Angelique Kerber, aki a cseh Karolina Pliskovával mérkőzik a fináléért, az alsó ágon pedig a tavalyi wimbledoni bajnok Petra Kvitova, aki a bolgár Tsvetana Pironkova ellen harcol a döntőért.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:bbc.co.uk)