Jump to content

Tenisz: Del Potro győzelemmel tért vissza

2015. 01. 13. 15:27

Majdnem egy éves kihagyás után tért vissza az argentin Juan Martin del Potro az ATP Tourra. A csuklósérülése miatt 11 hónapon át nem teniszező korábbi US Open bajnok még nem teljesen egészséges, de már nem bírta tovább tenisz nélkül.

A Sydney-ben zajló férfi tenisztornán Juan Martin del Potro a címvédő, ám nem lesz könnyű dolga a héten, hiszen csaknem egy teljes szezont kihagyott rakoncátlankodó csuklója miatt. Majdnem egy évvel utolsó 2014 februári tétmérkőzése után del Potro győzelemmel tért vissza a legjobbak közé, hiszen 6/3 7/6-os győzelmet aratott az ukrán Sergiy Stakhovsky ellen.

A jelenleg mindössze a 338. helyen álló argentin teniszező elmondta a mérkőzés után, hogy nagyjából rendben van a csuklója, némi plusz kezeléssel készen áll következő találkozójára, mely az olasz Fabio Fognini ellen következik.
A 2009-es US Open bajnok egy évvel ezelőtt az ausztrál Bernard Tomicot verte a sydney-i döntőben, pályafutása 18. tornagyőzelmét aratva. Egy hónappal később viszont megsérült a csuklója, így onnantól kezdve nem is játszott.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sportworldreport.com)