Jump to content

Australian Open: Cilic visszalépett, jöhet Ward

2015. 01. 11. 09:01

Újabb nagy nevű játékos jelentette be, hogy nem indul ez az évad első Grand Slam tenisztorjánán. A szervezők kedélyét ezúttal Marin Cilic borzolta, aki orvosai tanácsára döntött úgy, hogy nem indul el a melbourne-i viadalon. Cilic távollétében James Ward lett a beugró.

Nem indul a US Open címvédő Marin Cilic a január 19-én kezdődő Australian Openen, a teniszévad első Grand Slam tornáján. Cilic vállsérüléssel bajlódik és orvosai tanácsára hagyja ki a viadalt. A 26 éves játékost, akit jelenleg a világranlista 9. helyén jegyeznek már több mint egy hónapja hátráltatja a makacs sérülés. Távollétének egy valaki biztosan örül, ő pedig nem más, mint James Ward a britek világranglista 101. játékosa aki így főtáblás lett.

Ward mindössze a második brit játékos (Andy Murray a másik) aki Tim Henman 2007-es US Open részvétele óta világranglistás helyezésének köszönhetően indulási jogot kapott egy Grand Slam tornán. A teniszező a hatodik volt a lehetséges "beugrók" listáján és nem nagyon hitt abban, hogy esélyt kap a melbourne-i indulásra, ám a sorozatos visszalépések miatt most mégis bemutatkozhat az Australian Openen.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)