Jump to content

Tenisz: Sharapova és Ferrer tornagyőzelemmel kezdett

2015. 01. 10. 22:01

A korábbi világelső Maria Sharapova Brisbane-ben, David Ferrer Dohában, Venus Williams Aucklandben, míg Simona Halep Shenzenben lett tornagyőztes a 2015-ös szezon első hetében.

Tornagyőzelemmel kezdte az évet a korábbi világelső és ötszörös Grand Slam bajnok Maria Sharapova. Az orosz teniszező a Brisbane-ben zajló női tenisztornán hatalmas mérkőzésen győzte le a szintén korábbi világelső Ana Ivanovicot. A fináléban a szerb teniszező nyerte az első szettet tie-breakben, ám Sharapova egyenlíteni tudott, majd a döntő játszmát is hozta, így pályafutása 34. tornagyőzelmét aratta, mely mindössze a második volt Ausztráliában - történetesen a 2008-as Ausztrál Open megnyerése óta, ahol pont Ivanovicot győzte le a döntőben.

Sharapova győzelmével feljött a világelső Serena Williamsre a ranglistán, hiszen mindössze 681 pont kettejük között a különbség.

A Dohában zajló férfi tenisztornán a 4. kiemelt David Ferrer győzött, miután két szettben múlta felül a 3, helyen rangsorolt Tomas Berdychet a döntőben. Az egész héten kiváló formában teniszező cseh a fináléban sokat hibázott, ezt pedig kihasználta a stabilan teniszező Ferrer, aki a 2. játszmában három szettlabdát is hárított. A spanyol játékos pályafutása 22. tornagyőzelmét aratta, de két év óta először tudott nyerni kemény pályán.

Párosban az egyéni címvédő Rafael Nadal győzött az argentin Juan Monaco oldalán, így az évet egyesben vereséggel kezdő Nadal trófeával vigasztalódhatott az első héten. Nadal és Monaco az osztrák Knowle-Oswald kettőst győzte le a páros döntőben.

A korábbi világelső Venus Williams szintén remekül kezdte a 2015-ös évet, és nagy skalpot gyűjtve emelhette magasba az aucklandi trófeát. A júniusban 35. születésnapját ünneplő amerikai teniszező egy szintén korábbi világelsővel, Caroline Wozniackival csapott össze a döntőben. A dán simán hozta az első szettet, ám a 2. és 3. játszmában sokkal jobban kezdett teniszezni Willimas, így végül fordítani tudott. Venus pályafutása 46. tornagyőzelmét ünnepelheti.

A Shenzenben zajló női tenisztornán a várakozásoknak megfelelően az 1. kiemelt Simona Halep győzött, aki a meglepetésre fináléiig jutó svájci Bacsinszky Tímeát verte a döntőben két sima szettben. A 2010 óta első döntőjét játszó magyar származású teniszező nem tudott ellenfele lenni a magabiztosan játszó románnak, aki pályafutása 9. tornagyőzelmének örülhet a kínai városban.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:thecronicle.com.au)