Jump to content

Kerékpár: Geraint Thomas kész támogatni Froome-ot

2015. 01. 07. 12:18

Geraint Thomas saját bevallása szerint kész támogatni csapattársát, Chris Froome-ot az idei Tour de France-on, ahol a brit szeretné visszaszerezni a győzelmet az olasz Nibalitól. A 28 éves walesi kerékpárosnak ugyanakkor egyéni céljai is vannak, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy szakaszt tudjon nyerni a francia körversenyen.

 

A Team Sky kerékpárosa sikeres szezont tudhat maga mögött, hiszen pályafutása legjobb eredményével zárta a Tour de France-t (22. lett), 6. lett az Eneco Tour-on, 7. a Paris-Roubaix klasszikuson, majd az idény megkoronázásaként egy arany- és egy bronzérmet nyert a Nemzetközösségi Játékokon. A 28 éves Thomas szeretné ott folytatni idén, ahol tavaly abbahagyta, ám tisztában van azzal, hogy egyelőre nem ő számít csapata első számú versenyzőjének és ezt el is fogadja, legalábbis a legutóbbi interjújából ez derült ki.

"A legfontosabb számomra, hogy a Tour-on jól szerepeljek. Tudom, hogy Froome sikeréért kell harcolnom, de talán az első héten kapok majd lehetőséget arra, hogy versenyben legyen a szakaszgyőzelmekért. A versenyen aztán többnyire Christ segítem és ez így van rendjén. Úgy gondolom, hogy lesz olyan verseny a szezon során amikor én számítok majd az első számú versenyzőnek a csapatban, ezek többnyire az egyhetesek lehetnek majd."

Thomas idén először majd Ausztráliában a Tour Down Under elnevezésű versenyen indul, ezt január 17-25. között rendezik. A Tour de France-on a Team Sky első számú versenyzője Chris Froome lesz aki 2013-ban megnyerte a francia körversenyt, tavaly viszont két nap alatt háromszor is bukott és végül fel kellett adnia a versenyt. A Tour de France-ot 2014-ben az olasz Vincenzo Nibali nyerte.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)