Jump to content

Golf: a szakírók szerint is a világelső a legjobb

2015. 01. 07. 16:40

A férfiaknál Rory McIlroyt, a nőknél Stacy Lewist, míg a szenioroknál a németek egykori Masters-győztes játékosát, Bernhard Langert választották a 2014-es évad legjobb golfozójának az amerikai golfszakírók. McIlroy és Lewis az utóbbi három évben immáron másodszorra érdemelték ki a rangos elismerést, de Langer is másodszorra lett a legjobb a veteránok között.

Rory McIlroy első helyét senki és sem nem veszélyeztette ezen a szavazáson sem, mondhatni papírforma eredmény született. Nem is csoda, hiszen az északír klasszis a 2014-es évben világviszonylatban négy tornát nyert, köztük hármat a PGA Touron, egyet a European Touron. A tornagyőzelmek között kettő Major-tornán született és tagja volt a Ryder Kupán győztes európai csapatnak. McIlroyt a szavazók 94 (!) százaléka találta a legjobbnak.

A hölgyek versenye sokkal szorosabban alakult, Lewis a szavazatok 57 százalékát begyűjtve lett végül első megelőzve az új-zélandi tinit Lydia Ko-t és a szintén amerikai Michelle Wie-t. Stacy Lewis az idény során három tornát nyert meg, a kereseti listán is az élen zárt valamint övé lett a legalacsonyabb ütésátlag a szezonban, nem mellesleg pedig bezsebelte az Év játékosának járó díjat is az LPGA Touron.

A díjazottak az idény első Major-versenye, a Masters előtt vehetik át személyesen a díjat.

(fg)

(Fotó:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó:goldigest.com)