Jump to content

Australian Open: Tsonga visszalépett

2015. 01. 07. 11:59

Nem indul el az idény első Grand Slam tornáján Jo-Wilfried Tsonga, a francia játékos ugyanis kézsérüléssel bajlódik. A 29 éves teniszezőt már több mint egy hónapja hátráltatja a makacs sérülése, éppen ezért bár címvédőként indult volna, kihagyta a Hopman Kupát is. Tsonga mellett az argentin Del Potro sem lesz ott a férfi mezőnyben és kétséges a hírek szerint marin Cilic részvétele is.

A világranglistán 12-ként jegyzett Tsonga a mai napon jelentette be, hogy kihagyja az évad első Grand Slam tornáját. A francia játékos elmondása szerint a kézsérülés továbbra is hátráltatja, ezért képtelen 100%-ban a játékra koncentrálni. Tsonga, aki 2008-ban döntőt játszott Melbourne-ben - Djokovic verte - valamint van két elődöntője Wimbledonból, természetesen csalódottan vette tudomásul, hogy ki kell hagynia az év első GS-tornáját. A játékos a hírek szerint egy három héten át tartó aktív kúrának veti alá magát, hogy mihamarabb visszatérhessen a pályára.

A férfi mezőnynek amúgy nem Tsonga lesz az egyetlen nagy hiányzója, korábban Juan Martin Del Potro is bejelentette, hogy csuklósérülése még mindig hátráltatja, ezért nem indul és a legfrissebb hírek szerint Marin Cilic is a visszalépést fontolgatja, neki a vállával vannak állítólag gondjai.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:tennisearth.com)