Jump to content

Darts: az új világbajnok szerint Taylor visszatér

2015. 01. 05. 16:14

Gary Anderson győzelmével ért véget a PDC darts-világbajnokság. A skótok klasszisa a londoni Alexandra Palace-ban rendezett fináléban a sportág koronázatlan királyát, a 16-szoros világbajnok Phil Taylort győzte le. Anderson szerint Taylort - aki tavaly nem jutott döntőbe - nem szabad leírni, szerinte jó néhány vb-cím van még benne.

Gary Anderson miután az elődöntőben legyőzte a vb-címvédő holland Michael van Gerwent a fináléban a sportág emblematikus alakját, Phil Taylort is megverte. Tette mindezt ráadásul egy végtelenül kiélezett és izgalmas döntőben, amelyet végül 7-6-ra nyert meg. Gary Anderson pályafutása első világbajnoki címét szerezte meg, így innentől kezdve már nem lehet vele kapcsolatban azt mondani, hogy a valaha volt legjobb játékos aki nem rendelkezik világbajnoki címmel. Anderson és Taylor a finálé után nagyon kedves szavakkal illették egymást, a 16-szoros világbajnok tisztelgett skót riválisának tudása és teljesítménye előtt, de Anderson sem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

"Phil vissza fog térni, éhes még a sikerre" - mondta Gary Anderson a BBC Radio 5 csatornájának adásában.

Anderson véleménye szerint Taylorban még legalább három vb-cím benne van, nem szabad őt leírni. A skótok friss világbajnoka - aki amúgy megrögzött Hibernian drukker - szerint Taylor annak ellenére a mezőny legveszélyesebb játékosa, hogy már 54 éves és legutóbbi vb-címét két éve nyerte.

Taylor pályafutása 20. vb-döntőjét vívta - soha sem bukott elődöntőt, finálét immáron viszont négyet vesztett el - vasárnap az Alexandra Palace-ban, 1-3-as hátrányból állt fel először, majd 6-4-ről is ki tudott egyenlíteni, ám végül a döntő szettben már nem bírt Andersonnal. A skót közel 98-as átlaggal zárta a döntőt, Tayloré jobb volt, 100 feletti, ám a mindig döntő fontossággal bíró kiszállókat Anderson dobta jobban és maximumokból (180, a dartsban három nyílból a legnagyobb ami dobható) 19-et gyűjtött szemben Taylor 13 darabjával.

Gary Anderson 2011-ben már közel járt a vb-címhez, ám Adrian Lewis végül legyőzte őt. A 44 éves dartsos saját bevallása szerint volt idő, amikor már nem nagyon hitt abban, hogy valaha megnyeri a sportág legrangosabb tornáját, ám az idény során olyan formába lendült, hogy elhitte lehet keresnivalója. Anderson 1997 után az első skót aki darts világbajnokságot tudott nyerni - a PDC-nél ez rajta kívül skótnak még nem sikerült - legutóbb erre Les Wallace volt képes, aki a rivális sorozat, a BDO világbajnokságán nem talált legyőzőre.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:velt.de)