Jump to content

Tenisz: Martina Hingis februárban Budapestre jön

2015. 01. 02. 15:55

A Magyar Tenisz Szövetség december 31-én hivatalosan is bejelentette, hogy február elején hazánkba érkezik a legendás Martina Hingis, aki a budapesti Fed-kupa forduló zárónapján fog megjelenni a rendezvényen.


Mint ismeretes, a budapesti SYMA-csarnok ad otthont a Fed-kupa 2015-ös kiírásában az Euro-afrikai zóna I. csoportja küzdelmeinek február 4. és 7. között.
Az esemény résztvevő nemzeteit vizsgálva az is elképzelhető, hogy Budapestre látogat, hogy hazáját segítse akár a korábbi világelső Ana Ivanovic és Victoria Azarenka.

Egy sztárvendég viszont egészen biztosan jön: Martina Hingis, akit a szövetség főtitkára, Richter Attila szerint azért hívtak meg Szeles Mónika után, mert neki szintén van magyar kötődése (édesapja, Hingis Károly kassai, Martina is ott született, majd a szülők válása után költözött svájci édesanyjával jelenlegi hazájába) és hihetetlenül népszerű a teniszezők között.

A most 34 éves teniszező az egyéni tenisztől már kétszer is visszavonult, elsőként 2002-ben (22 évesen!), majd 2007-ben (előbb sorozatos sérülései, utóbb pozitív doppingtesztje miatt), ám 2013 óta párosban ismét játszik páros teniszt, méghozzá az olasz Flavia Pennetta oldalán. A svájci-olasz kettős nem is sikertelen: legutóbb Moszkvában nyert WTA-tornát, és döntőt játszott a US Openen.

A korábbi világelső egyéniben ötször (háromszor az Australian Openen, egyszer Wimbledonban és a US Openen) nyert Grand Slam-tornát, plusz párosban kilencszer győzött. Emellett még két világbajnoki cím, valamint 40 WTA-tornagyőzelem áll a neve mellett.

Hingis a Fed-kupa forduló záró napján érkezik a SYMA-csarnokba, ahol a fiatalok minipályán ütögethetnek vele, és aláírást is kérhetnek tőle.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:asymetriq.com)