Jump to content

Golf: az ausztrál Masters-győztes végre döntött

2014. 12. 30. 12:15

Adam Scott, az ausztrálok Masters-bajnok golfozója hónapok óta kereste segítőjét, ám végül karácsony előtt pár nappal meghozta a kétség kívül komoly döntést. Scott a komoly köztiszteletnek örvendő veterán Mike Kerr mellett tette le a garasát. Az ausztrál nem siette el a döntést, több szakembert is kipróbált amíg végül Kerr mellett döntött, a páros februárban mutatkozhat be.

A golfozóknál a caddie egy bizalmi állást jelent, túlmutat a segítő szerepen, sokak szerint egy jó caddie kulcs a győzelemhez. Ami Adam Scottot illeti, nála ráadásul magasan volt a léc, hiszen korábbi segítője a szakma koronázatlan királya, Steve Williams volt akivel élete eddigi egyetlen Major-sikerét ért el. Williams - aki korábban Tiger Woods mellett dolgozott - részben visszavonult, nem vállalta a további közös munkát Scottal, jóllehet a rossz nyelvek szerint a felek összevesztek, igaz erre bizonyítékot senki sem tudott felmutatni.

Adam Scott mielőtt Kerr mellett döntött több szakembert is kipróbált, saját bevallása szerint 100-nál is több ajánlólevelet kapott elismert és kevésbé elismert, leginkább önjelölt caddiektől. Az ausztrál klasszis végül a zimbabwei szakember mellett döntött, aki korábban Ernie Els és Lee Westwood, valamint Miguel Angel Jimenez mellett is dolgozott, legutóbb pedig Thorbjorn Olesen alkalmazásában járta az európai és amerikai Tourt.

A páros a hírek szerint a Honda Classic tornán mutatkozik be először hivatalos PGA Tour versenyen, ám idén már két ausztráliai tornán kipróbálták a közös munkát.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:couriermail.co.uk)