Jump to content

Golf: Rózsa Csilla történelmet írt

2014. 12. 22. 07:10

Rózsa Csilla bravúros teljesítménnyel a 17. helyen zárt az európai profi női golfsorozat, a LET kvalifikációs tornáján, ezzel teljes jogú tagja lett a 2015-ös mezőnynek. A fiatal magyar golfozó a viadal negyedik napján egyéni csúcsot ütött, nem mellesleg pedig történelmet írt, hiszen rajta kívül magyar golfozót - legyen az férfi vagy női játékos - még sosem jegyeztek Európa első számú golfsorozatában.

Rózsa Csilla óriási bravúrt elérve az igen előkelő 17. helyet szerezte meg a hétvégén, a marrakesi Samanah Golf Club-ban zajló Ladies European Tour kvalifikációs tornán. A viadalon Rózsa azzal a tudattal indult el, hogy amennyibena 120 fős mezőny első 30 játékosa között végez, akkor az európai profi golfozók sorozatának teljes jogú tagja lesz a 2015-ös idényben. Rózsa végül 359-es összesített eredménnyel (74,71,75,66, 73) verekedte be magát a Ladies European Tour 8a kategóriájába, amely profi kártyát biztosít a következő idény mind a 23 versenyére.

A mindössze 17 éves Rózsa Csilla számára ezzel az amatőr korszak lezárult, egyúttal történelmet írt hiszen az European Tour történetében korábban rajta kívül magyar golfozót még nem jegyeztek. Az ország első számú golfozója marrakesi sikerével hatalmas lépést tett a riói olimpia felé is, hiszen a jövő évtől kezdődően profi ranglista pontokat gyűjthet a 2016-ban megrendezésre kerülő nyári játékok kvalifikációjához. A Rió de Janeiró-ban megrendezésre kerülő ötkarikás játékok golftornáján 60 női golfozó közül kerül ki a végső győztes.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu, mgsz.hu/Fotó: Rózsa Csilla - Facebook)