Jump to content

Golf: a világelső újabb elismerése

2014. 12. 17. 15:30

Nem történt meglepetés, Rory McIlroyt választották az év játékosának a golfozók európai sorozatában, az European Touron. Az északír játékos győzelméhez kétség sem férhetet, hiszen a tengerentúlin kívül az európai kereseti listát is nyerte, ezen kívül két Major-tornán nem talált legyőzőre, nyert egy viadalt a világbajnoki sorozatban is, és ha még ez sem lett volna elég, akkor vezérként győzelemre vezette az európai csapatot az idei Ryder Kupán.

Rory McIlroy élete szezonját tudhatja maga mögött, hiszen idén szinte mindent megnyert amit meg lehetett. Az áttörést jelentő győzelmet idén a BMW PGA Championship tornán szerezte meg, ám onnantól megállíthatatlan volt. Az északír világelső megnyerte az Opent (Rickie Fowlert és Sergio Garciát verte két ütéssel) majd a WGC-Bridgestone Invitational tornán sem talált legyőzőre végül pedig - sorozatban immáron a harmadik tornáján - bezsebelte a PGA Championship trófeáját is, itt Mickelson előtt zárt egy ütéssel. A szezon megkoronázásaként McIlroy győzelemre vezette az európai Ryder Kupa csapatot és természetesen az amerikai és az európai kereseti listán is az élen zárt.

Ilyen eredménysor legalábbis meglepő, hogy nem őt választották Nagy-Britanniában az év sportolójának, ám a European Tour nem feledkezett meg róla. A világelső amúgy 25 éves korára karnyújtásnyira került a karrier Grand Slamtől, ahhoz már "csak" a Masters-t kell megnyernie. Ilyen fiatalon a sportág történetében rajta kívül csak Jack Nicklaus és Tiger Woods került közel ehhez a hatalmas bravúrhoz.

"Amennyiben csak egy trófeát nyertem volna a fentiek közül, már akkor is végtelenül boldog lettem volna és jónak értékeltem volna az idényemet. Így viszont összességében káprázatosra értékelem, hiszen a kereseti listákon sem volt nálam jobb, négy óriási győzelmet arattam és persze ott a Ryder Kupa is." - összegezte a szezont McIlroy, aki nem felejtette el megemlíteni, hogy végtelenül hálás a European Tournak, amely mindig is támogatta pályafutása során.

McIlroy a pályán komoly sikereket ért el, a pályán kívül viszont már kevésbé volt sikeres. Az északír játékos éppen a BMW PGA Championship előtt bontotta fel az eljegyzését a korábbi világelső teniszezővel, Caroline Wozniackival, pedig már az esküvői meghívók is ki voltak küldve. A magánéleti válság végül is nem nyomta rá a bélyegét az idényére, hiszen pályafutása legjobb szezonját tudhatja maga mögött.

(Forrás:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó:esquire.com)