Jump to content

Tenisz: Djokovic játék nélkül világbajnok

2014. 11. 16. 21:59

Játék nélkül lett zsinórban is harmadszor világbajnok a világelső Novak Djokovic, ugyanis hátsérülése miatt nem állt ki ellene a svájci Roger Federer.

A svájci teniszező megjelent ugyan a finálé előtt, és személyesen jelentette be visszalépését a finálétól és kért bocsánatot a a nézőktől és rajongóitól. A 17-szeres Grand Slam bajnok elmondta, hogy a Stan Wawrinka elleni elődöntő végén, a harmadik szett tie-breakjében kezdte el érezni a hátfájdalmat, mely már korábban is kínozta. Az elmúlt időszakban rengeteget játszó Federer azt is hozzátette, hogy hiába próbálkozott fájdalomcsillapítókkal és kezelésekkel, nem tudott volna vasárnap megfelelő szinten teniszezni a bombaformában lévő Djokovic ellen, kiállni a mérkőzésre pedig az ő korában túl nagy kockázat lett volna.

A döntésében nyilván szerepet játszott az is, hogy Federer a jövő hétvégén esedékes Davis Kupa döntőre készül, ahol valószínűleg két három nyert szettre menő mérkőzést kell lejátszani salakon, a francia topjátékosok ellen.

Novak Djokovic így zsinórban harmadszor lett világbajnok és világelsőként zárta a szezonját, melynek kiemelkedő pillanata a Federer ellen aratott wimbledoni győzelem volt. Ez lett volna az első világbajnoki döntő, melyet két édesapa játszott volna.

A közönséget egyébként egy Djokovic-Murray bemutató meccsel próbálták kárpótolni, melyet 8-5-re a szerb nyert.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:telegraph.co.uk)