Jump to content

Tenisz vb: Djokovic-Federer álomdöntő lesz

2014. 11. 15. 23:10

A többnyire langyos meccseket hozó csoportkör után igazán nem panaszkodhatott az O2 Aréna közönsége a londoni férfi tenisz világbajnokság két elődöntőjében, ugyanis a világelső Novak Djokovic és a hatszoros világbajnok Roger Federer is három játszmában győzte le ellenfelét. Federer nem is akárhogyan!

Az első elődöntőben a világelső Novak Djokovic visszavághatott a japán Nishikori Keinek a US Open elődöntőjében elszenvedett vereségért, amit az év végi világelsőséget már pénteken bebiztosító szerb teniszező meg is tett - igaz nem olyan könnyedén, mint csoportmeccsein. Hiába nyerte ugyanis az első szettet simán Djokovic, a második játszmában egyenlíteni tudott Nishikori, ami aztán igencsak feltüzelte a világelsőt, aki fogta magát, és kiosztott egy 6/0-át a döntő játszmában, csak hogy helyretegye a dolgokat.

Roger Federer így abban a tudatban lépett pályára honfitársa, Stan Wawrinka ellen, hogy tudta, a hetedik világbajnoki címéért mindenképpen Djokoviccsal kellene majd játszania, ha megnyerné az elődöntőt. Wawrinka remekül kezdett, és 6/4-re nyerte az első szettet, ám Federer küzdelmes csatában, 7/5-tel egyenlített. A döntő játszma hihetetlen izgalmakat hozott, hiszen 6/4-nél Wawrinkának akadt három mérkőzéslabdája, majd miután ezeket nem tudta kihasználni, még egy befejezési lehetősége a rövidítésben. A négy kihagyott meccslabda azonban megbosszulta magát, mivel Federer a tie-breakben első mérkőzéslabdáját beütötte, és ezzel döntőbe jutott Londonban.

A svájci pályafutása kilencedik vb-döntőjére készülhet, ami azonban bombaformája ellenére sem lesz egyszerű a fedett pályán 31 mérkőzés óta veretlen, kétszeres címvédő Djokovic ellen.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sportige.com)