Jump to content

Tenisz vb - Djokovic az év végi világelső, Wawrinka továbbjutott

2014. 11. 14. 22:18

Megnyerte harmadik csoportmérkőzését is Novak Djokovic a Londonban zajló ATP világbajnokságon, és ezzel nem csak csoportelsőként jutott elődöntőbe, hanem az év végi világelsőséget is biztosította. Az A csoportból másodikként a svájci Stan Wawrinka jutott tovább.

Nem okozott gondot harmadik csoportmérkőzése sem a világelső Novak Djokovicnak, aki simán, 6/2 6/2-re győzte le a cseh Tomas Berdychet. A szerb teniszező ezzel hibátlan mérleggel, azaz 3-0-val jutott a világbajnokság elődöntőjébe, ráadásul így matematikailag is eldőlt, hogy a világranglistán sem előzheti meg az év végén őt Roger Federer. Djokovic csoportelsőként ment tovább az A jelű négyesből, így a B csoport második helyezettjével, a japán Nisshikori Kei-jel találkozik a döntőbe jutásért.

A csoport második mérkőzésén az Ausztrál Open győztes Stan Wawrinka mérkőzött a már biztosan kieső Marin Ciliccsel, abban a tudatban, hogy ha nyerni tud, ő is elődöntőbe jut. Wawrinka 6/3-ra nyerte az elsőt szettet, ám Cillic becsületből összekapta magát, és 6/4-gyel egyenlíteni tudott. A döntő játszmára azonban nem maradt ereje a horvát teniszezőnek, melyet 6/3-ra Wawrinka nyert, így eldőlt, hogy ő jut másodikként a legjobb négy közé, ahol honfitársával és Davis Kupa csapattársával, Roger Federerrel mérkőzhet a fináléért.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:informationng.com)