Jump to content

Pacquiao: szeretnék Mayweather ellen bokszolni!

2014. 11. 14. 09:09

Az ökölvívás szerelmesei évek óta azt remélik, hogy összejön a Floyd Mayweather- Manny Pacquiao szupermeccs. A mérkőzés létrejöttét egyelőre az amerikai fúrja meg időről időre, ám ennek ellenére a Fülöp-szigeteki klasszis reméli, hogy összejön a találkozó. Pac Man a minap ismét kijelentette, készen áll Mayweather ellen és a maga részéről mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a bokszrajongók láthassák kettejük csatáját.

Manny Pacquiao jelenleg a Chris Algieri elleni mérkőzésére összpontosít, amely a hónap végén esedékes. A felkészülést megszakítandó, a Fülöp-szigeteki sajtótájékoztatót tartott, amelyen természetesen az újságírókat sokkal jobban érdekelte egy esetleges Mayweather elleni csata.

"Természetesen az a célom, hogy összehozzuk azt a mérkőzést. Szeretném megadni a bokszrajongóknak azt, amire várnak. Szeretnék Mayweather ellen bokszolni".

A minden idők egyik leginkább várt mérkőzését évek óta nem tudják tető alá hozni a felek, szokás szerint hosszú idő óta megy az újjal mutogatás egymásra, hogy éppen ki miatt marad el a várt összecsapás. A legnagyobb akadály amúgy a két ökölvívó televíziós szerződése. Pacquiao az HBO-val, Mayweather annak riválisával a Showtimemal áll szerződésben. A Fülöp-szigeteki ökölvívó optimista, szerinte a közeljövőben megrendezésre kerül kettejük meccse, ugyanakkor azt is elmondta, hogy borzasztóan nehéz Mayweather stábjával az egyeztetés.

"A tárgyalások zajlanak, én hiszem, hogy létrejön az összecsapás. Ugyanakkor sokszor lehetetlen helyzetbe hoznak minket, hiszen úgy nagyon nehéz tárgyalni, hogy a tárgyalóasztalnál nem ül senki rajtad kívül és nincs kivel egyeztetni. Ugyanakkor olyan még soha sem történt a profi bokszban, hogy két ökölvívó, akik valóban meg akarnak küzdeni egymással, ne kapják meg a lehetőséget" - beszélt meglepően optimistán Pacquiao az esetleges Mayweather elleni meccsről.

Pac Man optimizmusa aztán lehet, hogy csak kincstári és pont a kettejük lehetséges meccse lesz a kivétel, ami erősíti a szabályt, mindenesetre valóban nehéz szülés és úgy tűnik nem feltétlenül a Fülöp-szigeteki miatt. Pacquiao hosszú ideje hangoztatja, hogy ő kész kiállni Mayweather ellen, ám az amerikai az, aki látszólag mindent elkövet annak érdekében, hogy elkerülje a bunyót. Ugyanakkor a közösségi oldalán minden alkalmat kihasznál arra, hogy belekössön és lejárassa legnagyobb riválisát, aki a verbális adok-kapokba nem akar beszállni, sokkal inkább a ringben válaszolna. Hogy lesz-e rá lehetősége, az már egy más kérdés.

(fg)
(forrás:sportrajongo.hu/Fotó:tsmplug.com;drum.co)