Jump to content

Andy Murray: ilyen még nem történt velem soha

2014. 11. 14. 07:39

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Londonban zajló ATP világbajnokságon ROger Federer pályafutása legnagyobb vereségét osztotta ki Andy Murraynek. A skót 6-0, 6-1 arányban kapott ki a Grand Slam rekorder svájcitól, akivel kapcsolatban edzője Stefan Edberg megjegyezte, ennél jobban valószínűleg nem tud játszani. Ami Federert illeti, a találkozó után bevallotta, hogy örül, hogy nem verte nullára vetélytársát.

Andy Murray a mindössze 56 perces mérkőzés után érthetően csalódottan nyilatkozott. A skót 6-0, 6-1-re kapott ki Federertől, a svájci egyszerűen lejátszotta a pályáról.

"Hasonló még soha nem fordult elő velem pályafutásom során. Komoly erőfeszítésembe került, hogy csak egy árva gémet nyerjek. Voltak már kemény és fájó vereségeim, de ehhez hasonlót még soha sem könyvelhettem el. Nagyon elkeserítő, hiszen a legjobbamat szeretném nyújtani, de látványosan nem ment. Hasonló helyzetben még nem voltam pályafutásom során" - nyilatkozott csalódottan az olimpiai és Grand Slam bajnok skót teniszező.

Murray arról is beszélt, hogy véleménye szerint elérkezett az idő, hogy változtasson a játékán, a pozitívum a vereséggel kapcsolatban, hogy erre legalább most több ideje lesz, hiszen a vb további küzdelmeitől a "zakó" miatt kénytelen elbúcsúzni.
Andy Murray a Federer elleni mérkőzés első játszmájában mindössze nyolc pontot nyert, 11 gémet kellett várni arra, hogy ő is feliratkozzon az eredményjelzőre. A skótnak hét év alatt ez volt a legkeményebb veresége, akkor Miamiban kapott ki 6-1, 6-0-ra Novak Djokovicstól. A wimbledoni bajnok, aki idén már Amélie Mauresmo vezetésével készül 2014-ben nem nyert egyszer sem közvetlen riválisai, Federer, Djokovic és Nadal ellen, mérlege 0-9 ami több, mint elgondolkodtató.

A BBC televíziós csatorna szakértője szerint természetesen nem kell temetni Andy Murrayt, hiszen innentől kezdve rengeteg ideje van arra, hogy az idénykezdésig összekapja magát. A szakember éppen arra hívta fel a figyelmet, hogy hasonló történt Roger Federerrel is tavaly, amikor hátsérülése után nehezebben tért vissza a győzelmi ösvényre. Azóta viszont a svájci szárnyal, idén mindenkinél több - 71 - mérkőzést nyert. A 17-szeres Grand Slam bajnok Federer szeptember óta mindössze egyszer kapott ki, a párizsi mester tornán Raonic tudta legyőzni.

Federer edzője, a hatszoros Grand-Slam bajnok Stefan Edberg is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni "tanítványa" játékáról. A svédek egykori klasszisa saját bevallása szerint ilyen jól még soha sem látta játszani Federert és amondó, hogy ennél jobban, mint amit Murray ellen mutatott nem is fog teniszezni.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportsworldreport.com)