Jump to content

Tenisz vb: Federer tönkreverte és kiejtette Murrayt

2014. 11. 13. 22:32

Az egész csoportkör legizgalmasabb mérkőzésének ígérkezett, végül könnyed ujjgyakorlat lett Roger Federer számára az Andy Murray elleni harmadik csoportmeccs a Londonban zajló évzáró férfi tenisz világbajnokságon. Federer ezzel elődöntőbe jutott, és kiejtette Murrayt, míg másodikként Nishikori Kei lépett a négy közé.

Federer és Murray csoportmeccse akár Grand Slam döntőnek is beillett volna, ám mégis egy könnyed, alig egy órás edzés lett belőle a 17-szeres Grand Slam bajnok Federernek, míg igazi rémálom az elődöntőért harcoló skótnak.

Mivel a csütörtöki versenynap első mérkőzésén a japán Nishikori Kei a Milos Raonic visszalépésével beugró spanyol David Ferrer ellen győzni tudott három szettben, így az esti mérkőzésre biztossá vált, hogy Federer már elődöntőbe jutott, Murray viszont csak egy kétszettes győzelemmel léphetett volna tovább a csoportjából.

Szinte percek alatt eldőlt, hogy ez nem fog összejönni Andy Murraynek, hiszen Federer pillanatok alatt kiosztott egy 6/0-át a skótnak, aki kettő labdára volt attól, hogy kapjon egy biciklit, hiszen Federer a második szettben is közel állt a nullázáshoz. Ám végül ettől legalább megmenekült Murray, de így is 56 perc alatt szenvedett 6/0 6/1-es vereséget. Ezzel az is eldőlt, hogy Roger Federer 3-0-ás, hibátlan mérleggel jutott a világbajnoki elődöntőbe, míg a második helyen a Ferrert 4/6 6/4 6/4-es arányban legyőző Nishikori Kei jutott a legjobb négy közé.

Pénteken a B csoport utolsó mérkőzéseivel fejeződik be a világbajnokság csoportköre, melynek során a 2-0-val szinte biztos továbbjutó Novak Djokovic játszik Tomas Berdychhel, míg Stan Wawrinka a már biztosan kieső Marin Ciliccsel.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sportsnet.ca)