Jump to content

Tenisz vb: Federer menetel, Murray esélyt kapott

2014. 11. 11. 23:10

Kedden a B csoport résztvevői léptek pályára a Londonban zajló férfi tenisz világbajnokságon, ez a négyes pedig már a második fordulót tudta le maga mögött. Roger Federer továbbra is remek formában van, Andy Murray pedig javítani tudott, így maradt esélye az elődöntőbe jutásra.

A B csoport délutáni mérkőzésén a hatszoros világbajnok Roger Federer lépett pályára, aki a US Open finalista Nishikori Keijel csatázott. Az első fordulóban Raonicot legyőző Federer ezúttal is magabiztosan teniszezett a vb-újonc ellen, így alig több mint 1 óra alatt győzte le Michael Chang tanítványát 6/3 6/2 arányban.
A 17-szeres Grand Slam bajnok idei 70. győzelmét szerezte meg és fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

Biztosra azonban még nem mehet, hiszen a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában a legnehezebb ellenfél érkezik: Andy Murray. Az első meccsén Nishikoritól vereséget szenvedő skót teniszező kedd este javított, ugyanis könnyed győzelmet aratott a kanadai Milos Raonic ellen. Igaz, Murraynek, és az egyelőre még ingadozó londoni formájának sokat segített, hogy Raonic a Federer elleni meccshez hasonlóan most sem szervált túl jól, így nem csoda, ha Murray 6/3 7/5-ös győzelmet aratott.

Federer így 2-0-ra vezet a B csoportban, míg Raonic 0-2-vel már biztosan kiesett a vébéről. Az utolsó körben Federer Murrayvel játszik, míg Nishikori Raonic ellen fejezi be a csoportkört.

Szerdán az A csoportban délután Tomas Berdych Marin Ciliccsel, míg Novak Djokovic Stan Wawrinkával játszik.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sportsworldreport.com)