Jump to content

Tenisz vb: Djokovic és Wawrinka simán győzött

2014. 11. 10. 22:25

Két nagyon sima meccset hozott a Londonban zajló évzáró tenisz világbajnokság második napja, melynek során pályára lépett az A csoport négy résztvevője. A világelső Novak Djokovic és Stan Wawrinka is sima győzelmet aratott.

Az első mérkőzést az Ausztrál Open győztese, Stan Wawrinka játszotta a cseh Tomas Berdychhel. A két teniszező többek között a melbourne-i elődöntőt is egymás ellen játszotta, ám most minden korábbinál simább lett ez az összecsapás, mivel Wawrinka mindössze két játékot veszített. Az ausztráliai Grand Slam győzelme után ugyan Wawrinka mestertornát nyert Monte-Carlóban, és Davis Kupa döntőre készül a svájci válogatottal, ám mégis küszködött a formájával. Kedden ennek azonban semmi látható jele nem volt, miután 6/1 6/1-re verte Berdychet.

Sokkal több izgalom nem jutott az esti meccs nézőinek sem, hiszen a világelső Novak Djokovic és a US Open bajnok Marin Cilic összecsapása is hasonlóan sima lett. Az élete első világbajnoki mérkőzését játszó Cilic meglehetősen rapszodikusan teljesített a találkozón, a szett eleji adogatójátékait leszámítva pedig nagyon sok hibával teniszezett, így nem csoda, ha a világelső is könnyed, 6/1 6/1-es győzelmet aratott.

Az A csoportban így Djokovic és Wawrinka szerezték meg az első győzelmeket, kedden pedig a B csoport második fordulója jön, ahol Roger Federer a japán Nishikori Kei ellen lép pályára, míg Andy Murray ellenfele Milos Raonic lesz.

(szp)

(forrás:sportrajogo.hu/fotó:indianexpress.com)