Jump to content

Kerékpár: Visszavonult a leghíresebb szurkoló, az ördög

2014. 11. 10. 23:02

Többé nem láthatjuk az utak mentén az országúti kerékpár versenyek egyik legnagyobb rajongóját, az ördögöt, bejelentette ugyanis visszavonulását Didi Senft.

A 62 éves német kerékpár rajongó évek óta az egyik legélénkebb színfoltja az országúti kerékpáros versenyeknek, mivel piros ördögjelmezbe bújva, a kerekesek mellett vasvillával futva szokott megjelenni minden fontosabb körversenyen.

Senft azonban megromlott egészségi állapota, és a szponzorpénzek csökkenése miatt úgy döntött, hogy jövőre már nem látogat el a versenyekre ördögjelmezében. A német férfi 1993-ban tűnt fel először a kerékpárosok és a versenyek közvetítéseit nézők számára, azóta pedig szinte minden nagy háromhetes körversenyen (Tour de France, Giro d'Italia és Vuelta a Espana) ott volt, valamint labdarúgó Európa- és világbajnokságok kiemelt népszerűségű jelensége lett. Senft egy idő után már szinte abból élt, hogy ilyen versenyeken megjelent, hiszen a szponzorok is rákaptak a támogatására.

A kerékpárversenyeken vasvillájával futott a mezőny mellett, jöttét pedig az aszfaltra festett vasvilla jelezte. A kerékpár versenyek igazi, megszállott rajongója, hiszen saját maga több kerékpárt tervezett már, és még a Guiness Rekorddok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb kerékpárjának kitalálója és megépítője.

(szp)

(forrás:sortrajongo.hu/fotó:mtb-windhaag.com)