Jump to content

Tenisz vb: Federer győzött, Murray kikapott

2014. 11. 09. 22:58

Vasárnap megkezdődött a férfi teniszezők 2014-es évzáró világbajnoksága a londoni O2 Arénában. Az első napon a B csoport résztvevői léptek pályára, így bemutatkozott Roger Federer és Andy Muray is.

A skót teniszező ellenfele a US Open döntős Nishikori Kei volt. n z élete első világbajnokságán szereplő japán teniszező remekül helytállt a mérkőzésen, pedig a sokak szerint a világbajnokság megnyerésére is esélyes, az elmúlt hetekben egyre jobb formába lendülő Murray volt az ellenfele.

A US Open finalista Nishikori végig pontosan és szépen teniszezett, így két szoros játszmában 6/4 6/4-es győzelmet aratott a hazai színekben versenyző Murray felett.

A cosport másik mérkőzésén a világranglista második Roger Federer azzal a Milos Raoniccsal csapott össze, akivel legutóbbi tétmérkőzését is játszotta. A svájci nem egészen két hete kikapott a párizsi ATP 1000-es mestertorna elődöntőjében a wimbledoni elődöntős kanadaitól, Londonban azonban visszavágott. A mindössze 25 perc alatt, 6/1-re megnyert első szett után a második játszma szorosabb csatát hozott, hiszen több adogatójátékot is bréklabdáról kellett megfordítania Federernek, sőt szettlabdája is volt fogadóként Raonicnak, ám a tie-breaket végül 7-0-ra nyerte a svájci.

Federer és Nishikori kezdett tehát győzelemmel a világbajnokságon, hétfőn pedig az A csoport is bemutatkozik: a világelső Novak Djokovic első ellenfele a US Open bajnok Marin Cilic lesz, míg az Ausztrál Open bajnok Stan Wawrinka a cseh Tomas Berdychhel csap össze.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sports_ndtv_com)