Jump to content

Tenisz: Djokovic és Raonic játszik döntőt Párizsban

2014. 11. 01. 22:07

A világelső Novak Djokovic és a kanadai Milos Raonic játssza a döntőt a Párizsban zajló ATP 1000-es tenisz mesterversenyen.

A címvédő szerb teniszező a japán Nishikori Kei-jel találkozott az elődöntőben, akivel legutóbb az emlékezetes US Open elődöntőt vívta - ahol óriási meglepetésre kikapott. Djokovic azonban nem bízta a véletlenre a mai elődöntőjét, ugyanis nagyon simán, ellenfelének mindössze 5 játékot engedélyezve győzött 6/2 6/3-ra.

Döntőbeli ellenfele a kanadai Milos Raonic lesz, aki Roger Federer legyőzése után a legjobb négy között Tomas Berdychet múlta felül nagy csatában, döntő szett 7/5-re.

A két teniszező mérkőzése sok szempontból fontos lehet. Ha Djokovic ugyanis címet véd, akkor egyrészt óriási lépést tesz az év végi világelsőség megszerzése felé, hiszen ez esetben csak egyetlen meccset kellene nyernie ehhez a világbajnokságon, másrészt a döntőben szerezhetné meg pályafutása 600. ATP győzelmét.

A két elődöntő vesztesei azonban nem lehetnek csalódottak, hiszen mind Nishikori Kei, mind pedig Tomas Berdych ott lesz az év végi vébén, valamint a döntővel Milos Raonic is kvalifikálta magát, így immáron végleges a nyolcas névsor.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:indianexpress.com)