Jump to content

Tenisz: Murray is vb-résztvevő

2014. 10. 30. 17:30

Ötödikként kvalifikálta magát a londoni férfi tenisz világbajnokságra Andy Murray, aki a párizsi mestertornán a legjobb nyolc közé jutásért vívott meccsen legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot, és ezzel biztosította helyét az évzáró tornán.

A skót teniszezőnek nem indult túlságosan jól az év, hiszen tavaly szeptemberi hátoperációja miatt nem tudott azonnal csúcsformába lendülni, ám a szezon utolsó hónapjaiban hősiesen küzdött azért, hogy ott legyen azon a nyolcas listán, mely Londonba utazhat az évzáró világbajnokságra.

Murray az elmúlt egy hónapban két tornát nyert, Shenzenben és Valenciában is Tommy Robredót győzte le a fináléban (mindkét fináléban 5.5 mérkőzéslabdát hárítva!), így Párizsban már jó eséllyel küzdött a londoni vb-kvalifikációért. Ehhez csütörtökön a még minimális matematikai eséllyel rendelkező Dimitrovot kellett legyőznie, melyet viszonylag könnyedén meg is tett a skót, hiszen 6/3 6/3-ra nyert és negyeddöntőbe jutott.

Murray zsinórban hetedszer lesz ott az év végi világbajnokságon, és a világelső Novak Djokovichoz, a második helyen álló Roger Federerhez, az Ausztrál Open győzteséhez, Stan Wawrinkához, valamint a US Open bajnoki címe miatt (is) résztvevő Marin Cilichez csatlakozott.

A párizsi mestertornán a megmaradt három helyért várható még nagy csata, melyekért várhatóan Tomas Berdych, David Ferrer, Nishikori Kei és Milos Raonic harcol majd.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:stevegtennis.com)