Jump to content

Tenisz - Nadal egy 17 évestől kapott ki

2014. 10. 24. 22:52

Nagy meglepetésre a mindössze 17 éves Borna Coric megverte a 2. kiemelt Rafael Nadalt a Bázelben zajló ATP 500-as férfi teniszversenyen. A korábbi világelső spanyol teniszező egyúttal bejelentette, hogy sem a párizsi mesterversenyen, sem pedig a londoni világbajnokságon nem indul, így befejeződött a szezonja.

A bázeli tornán szabadkártyával elinduló, a világranglistán 124. helyen álló horvát tinédzser pályafutása legnagyobb győzelmét aratta, amikor 6/2 7/6-ra legyőzte Rafael Nadalt, és egyúttal ő lett a legfiatalabb teniszező, aki valaha megverte a spanyol teniszezőt.

Nadal már a mérkőzés előtt bejelentette, hogy személyes okok miatt nem indul a párizsi 1000-es tornán, majd a vereséget követően azt is hozzátette, hogy nem érzi magát versenyképesnek, ezért nem lesz ott az évzáró londoni világbajnokságon sem, azaz befejeződött a 2014-es szezonja.

A történethez hozzátartozik, hogy Nadal a wimbledoni torna után három hónapot kihagyott csuklósérülés miatt, azóta pedig mindössze 3 versenyen szerepelt inkább kevesebb, mint több sikerrel. A sanghaji mestertorna előtt ráadásul kezdődő vakbélgyulladást állapítottak meg nála, amit várhatóan novemberben meg is operálnak.

Az igazán nagy kérdés az, hogy Rafael Nadal ilyen előzmények, sérülések és betegségek közepette képes lesz-e időben felépülni, és megfelelően felkészülni a 2015-ös szezonra, mely Ausztráliában rajtol...

A bázeli tornán közben elődöntőbe jutott a hazai hős Roger Federer, aki 7/6 6/2-re verte a bolgár Grigor Dimitrovot, míg a belga David Goffin pályafutása első top 10-es skalpját gyűjtötte be a világbajnoki részvételért harcoló Milos Raonic ellen.

Federer a horvát Ivo Karloviccsal, Goffin pedig Coriccsal mérkőzik a bázeli döntőért.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:eurosport.com)