Jump to content

Női tenisz vb: Kikapott a világelső

2014. 10. 22. 12:16

Nagy meglepetéssel indult a Szingapúrban zajló női tenisz világbajnokság szerdai játéknapja, melynek során a Vörös csoportban már az elődöntőbe jutás a tét. A román Simona Halep játszi könnyedséggel győzte le a világelső Serena Williamst, és ezzel szinte biztosan ott lesz az elődöntőben.

Serena Willimas ugyan térdsérüléssel érkezett Szingapúrba, ám az Ana Ivanovic elleni első csoportmeccsén úgy tűnt, minden rendben van vele, hiszen 6/4 6/4-es győzelmet aratott.
Ehhez képest labdába sem rúgott - egész pontosan labdába sem ütött - a Simona Halep elleni második találkozóján. A világelső az első szettben játékot sem tudott nyerni, a második szettben pedig csak két megnyert gémre futotta, így Halep életében először tudta (három vereség után) legyőzni az amerikai klasszist.

A mindössze 65 percig tartó találkozón aratott kétszettes győzelme szinte az elődöntőbe repítette Simona Halepet, aki majd Ivanovic ellen fejezi be a csoportkört, míg Serenának mindenképpen győznie kell Genie Bouchard ellen, ha ott akar lenni a legjobb négy között.

A csoport másik mérkőzésén Bouchard és Ivanovic csap össze magyar idő szerint szerdán.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:bangkokbobbysports.com)