Jump to content

Tenisz: Wozniacki tényleg képes a maratonra

2014. 10. 21. 20:19

Kedden a Fehér csoport mérkőzéseivel folytatódott a szingapúri női tenisz világbajnokság. A nap meccsét Caroline Wozniacki és Maria Sharapova vívta, míg Agnieszka Radwanska két szettben győzte le Petra Kvitovát.

A US Openen már játszottak egymás ellen egy kimerítő háromszettest, ám kevesen gondolták volna, hogy Caroline Wozniacki és Maria Sharapova világbajnoki mérkőzése még annál is keményebb lesz. A két szőke teniszező az első két - egyaránt rövidítésben véget érő - játszmára 2 óra 36 percet szántak, a döntő szettet pedig Wozniacki bírta jobban erővel, melyet 6/2-re nyert meg, így a New York-i győzelme után ismét legyőzte Sharapovát. A New York Maratonra készülő dán teniszező elmondta, hogy a több, mint 42 kilométeres futásra való felkészülése sokat segített abban, hogy jobban bírja az ilyen mérkőzéseket, mint a mostani 3 óra 13 perces (a világbajnokságok történetének 3. leghosszabb meccse) volt.

A Fehér csoport másik mérkőzésén Agnieszka Radwanska némi meglepetésre két szettben győzte le a wimbledoni bajnok Petra Kvitovát, így a csoport élére ugrott, hiszen ő volt a nap egyetlen szettveszteség nélküli győztese.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:northjersey.com)