Jump to content

Alpesí sí: Lindsey Vonn depresszióval küszködik

2014. 10. 18. 15:20

Pár hét múlva veszi kezdetét az alpesi sízők világkupa-sorozata, melynek hosszú kihagyás után Lindsey Vonn is tagja lesz. Az olimpiai bajnok klasszis nehéz időszakon van túl, többszöri súlyos sérülés után tér vissza. Vonn azt is elárulta, hogy a nehéz időszakot lelkileg nem sikerült könnyen feldolgoznia, depresszióval küszködik és gyógyszert kell szednie a problémájára.

A lesiklás 2010-es olimpiai bajnoka – aki az idén Szocsiban térdsérülés miatt nem indulhatott – úgy nyilatkozott, vannak jobb és rosszabb napjai, és a panaszai miatt gyógyszereket szed.

„Mindig szükségem lesz a tablettákra. Néha egy keményebb edzés okozza a bennem lévő ürességet és szomorúságot, de nem szégyellek segítséget kérni” – közölte a 30 éves világbajnok, aki hosszú kényszerpihenő után tér vissza a 2014–2015-ös szezonban.

A négyszeres összetettvilágkupa-győztes Vonn – aki a golfozó Tiger Woods barátnője – a tavaly februári vb lesiklóversenyén szenvedett súlyos balesetet, melynek következtében a jobb térdében két szalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört. A visszatérésre készülve novemberben edzés közben nagyot bukott, és szintén a jobb térdében részlegesen elszakadt a keresztszalagja. Nem sokkal később visszatért, de december 21-én a Val d'Isere-i lesiklóviadalon ismét bukott, és megint a jobb térde sérült meg, ezért januárban műtéten esett át.

Az alepsi sízők világkupa-sorozata jövő héten szombaton kezdődik Söldenben.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:unofficialnetworks.com)