Jump to content

Berki örül, de már a jövőt tervezi

2014. 10. 15. 12:37

Nehéz év után jött a vb-siker Berki Krisztiánnak, aki szombaton lólengésben pályafutása harmadik vb-aranyérmét szerezte meg a nanningi tornász világbajnokságon. Az UTE olimpiai bajnok klasszisa az M1 Ma reggel című műsorában beszélt a sikertelen tavalyi esztendőjéről, valamint a jövőbeli tervekről.

Berki Krisztián saját bevallása szerint nagyon nehéz éven van túl. A tornásznak a tavalyi éve nem sikerült jól, a legutóbbi világbajnokságon leesett a lóról így nem szerzett érmet. Ezt követően sok mindent át kellett gondolnia és át kellett rendeznie az életében, ami sikerült is, hiszen egy hónappal az idei világbajnokság előtt már olyan állapotban volt, hogy késznek érezte a gyakorlatát, és azonnal indult volna a versenyre. A 29 éves olimpiai bajnok szertornászt eredményesség tekintetében már csak egy olimpiai aranyérem választja el Magyar Zoltántól, a hazai szövetség elnökétől. Ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy sokat viccelődnek ezen a sportvezetővel, aki szorít az ő sikeréért.

"Szerinte azzal, hogy az ő versenyzői, az ő elnöksége alatt sikeresek, neki is óriási siker" - mondta a versenyzőként és sportszakemberként is eredményes elődről Berki.

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok sportoló a jövő évi kvalifikációs vb-t nevezte a következő fontos állomásnak. Berki szeret Glasgow-ban versenyezni, korábban világkupa-viadalokon rendszeresen tornázott ott, és a körülményekhez képest mindig jól szerepelt, ezért kifejezett kedveli a 2015-ös vb helyszínét.

A londoni olimpia kvalifikációs rendszerétől eltér a riói, így ez azt jelenti, hogy a jövő évi világbajnokságon nem kell a lólengés mellett másik két szeren is versenyeznie, elég csak a fő szerén indulnia. Azon viszont mindenképpen az első háromban kell végeznie, hogy 2016-ban ott legyen Brazíliában, és megvédhesse olimpiai bajnoki címét.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sportado.hu)