Jump to content

Tenisz: A Bryan testvérek újabb rekordja

2014. 10. 14. 15:02

A US Openen pályafutása 100. tornagyőzelmét aratta és 18. Grand Slam bajnoki címét serezte a Bryan ikerpár, vasárnap pedig újabb fontos mérföldkő érkezett el karrierjükben, ugyanis a tenisz történetében először érték el a karrier Golden Masterst.

Hogy pontosan mi is ez? Nos, azt, hogy a jelenlegi ATP naptárban szereplő úgynevezett 1000-es tornák, azaz a mesterversenyek közül már mindegyiket meg tudták legalább egyszer nyerni.

Azzal, hogy a világ legjobb és legeredményesebb párosa, Bob és Mike Bryan a sanghaji 1000-es versenyt is megnyerték, az elsők lettek a tenisz történetében, akiknek ez sikerült, ugyanis soha korábban egyes teniszezőnek sem sikerült ezt elérnie.

Az ATP naptárában jelenleg 10 Masters verseny szerepel. Érdekesség, hogy az összes többi állomáson legalább kétszer győzött már a Bryan testvérpár, egyedül Sanghaj hiányzott a gyűjteményből. Összesen 31 mestertrófeával rendelkeznek, a legsikeresebbek Cincinnatiban és Madridban voltak, ahol már ötször-ötször sikerült nyerniük.

Az egyes játékosok közül Rafael Nadal, Novak Djokovic és Roger Federer állnak közel a Golden Masters teljesítéséhez, hiszen míg Nadalnak és Djokovicnak 1-1, addig Federer 2 helyszínen kell még trófeát begyűjtenie ehhez.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:aljazeera.com)