Jump to content

Tenisz világranglista: Federer második, Fucsovics tovább javított

2014. 10. 13. 17:59

Egy helyet javítva a második pozícióba lépett előre a férfi teniszezők hivatalos világranglistáján Roger Federer vasárnapi sanghaji győzelmét követően.

A 17-szeres Grand Slam bajnok idén már negyedik tornagyőzelmét aratta, és a második mesterversenyt nyerte meg, így nem csoda, ha megelőzte az elmúlt hónapokban sérülés miatt nem játszó, csak az utóbbi két hétben visszatérő Rafael Nadalt. Federer így nem csak feljött a továbbra is világelső Novak Djokovicra, de nyitva hagyta az év végi világelsőség kérdését is a hátralévő viadalokon.

A top 10-ben jelentős változás nem történt, ám a Sanghajban elődöntőig jutó (előtte Nadalt megverő) 33 éves Feliciano Lopez hét helyet javítva bejött a legjobb 15-be és immáron 14. helyen áll, ami pályafutása legjobb helyezése.
Szintén sokat javított a döntőben Federert szoros csatára kényszerítő Gilles Simon, a francia 11 helyet lépett előre és újra top 20-as teniszezőnek mondhatja magát a 18. helyen.

Fucsovics Márton újabb három helyet javítva immáron a 135. helyen áll, mely élete eddigi legelőkelőbb helyezése.

A hölgyeknél továbbra is Serena Williams áll az élen Maria Sharapova és Simona Halep előtt, sőt a világranglista első 10 helyezettje között nem volt lényegi változás. A Linzben tornagyőztes cseh Karolina Pliskova már a 27. helyen áll, ami pályafutása eddigi legjobbja. A karrierje első WTA trófeáját megszerző Alison Riske a 62. helyről jött fel a 44. pozícióig.

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező, Babos Tímea egy helyet javítva a 107. helyen áll.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:sport.niooz.fr)