Jump to content

Tenisz: Federer Sanghaj királya

2014. 10. 12. 21:14

Roger Federer nyerte a Sanghajban zajló ATP 1000-es férfi mesterversenyt, miután két szoros játszmában győzte le a francia Gilles Simont a fináléban.

Nehéz volt elképzelni, hogy a világelső Novak Djokovic legyőzése után Federert bárki megállíthatja a döntőben, ám mégis igen szoros csatát hozott a a svájci és Simon összecsapása.

A francia kezdett jobban, hiszen hamar brékelőnybe került és egészen 5/4-ig vezetett, azaz adogathatott a szett megnyeréséért. Ez nem sikerült Simonnak, aki aztán két szettlabdát hárítani kényszerült a későbbiekben. Ennek ellenére a tie-breakben volt játszmalabdája Simonnak is, végül mégis Federeré lett a szett.

A második játszma újfent izgalmas csatát hozott annak ellenére, hogy a két szett között Simon ágyékhúzódás miatt ápolást kapott. Sőt, a játszma végén 6/5-ös vezetésnél fogadóként két szettlabdája is volt a franciának a döntő szetthez. Ám Federer hárította a játszmalabdákat, majd magabiztosan játszotta végig a rövidítést, így végül 7/6 7/6-os győzelmet aratott.

Roger Federer pályafutása 23. mestertrófeáját emelhette magasba, és először győzött Sanghajban. Idei negyedik tornagyőzelmét aratta, és második 1000-es tornáját nyerte meg Cincinnati után.

A svájci teniszező hétfőn újra a világranglista második helyére jön előre, és továbbra is marad esélye az év végi világelsőség megszerzésére.

(szp)

(forrás: sportrajongo.hu/fotó:bleacherreport.com)