Jump to content

Tenisz - Federer legyőzte a világelsőt

2014. 10. 11. 17:08

Roger Federer és Gilles sion jutott döntőbe a Sanghajban zajló ATP 1000-es tenisz mesterversenyen. A 17-szeres Grand Slam bajnok svájci két szettben győzte le a világelső Novak Djokovicot.

Federer és Djokovic elődöntőjétől sokan parázs csatát vártak, és bár végül két játszmában dőlt el meccs, tényleg hatalmas küzdelem jellemezte a mérkőzést. A végig pontosan és agresszíven teniszező Federer az első és második játszmában is hamar elvette Novak Djokovic adogatását, ám egyik szettben sem volt könnyű dolga brékelőnyben sem. Ennek ellenére a szoros Federer-féle adogatójátékokban mindössze egyszer jutott bréklabdához a világelső, de elvenni nem tudta a svájci adogatását.

Roger Federer végül 6/4 6/4-es győzelmet aratott a szerb felett, és ezzel 2010 után ismét döntőbe jutott Sanghajban. Ráadásul a finálé eredményétől függetlenül hétfőtől előrelép a világranglista második helyére, megelőzve Rafael Nadalt, matematikai esélyt hagyva magának az év végi világelsőség megszerzésére.

Döntőbeli ellenfele a francia Gilles Simon lesz, aki a Rafael Nadalt búcsúztató Feliciano Lopezt győzte le az elődöntőben. Simon egy szűk elit csoportba kerülhet be, ha sikerül legyőznie Federert a fináléban, ugyanis a legutóbbi 41 mesterverseny közül 37-et a "nagy négyes" valamelyik tagja nyerte (azaz Djokovic, Nadal, Federer vagy Murray), rajtuk kívül csak Söderling, Ferrer, Tsonga és Wawrinka nyert 1000-es versenyt ebben az időszakban.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:tennisnow.com)